Зовсім скоро Новий канал запускає нове кулінарне шоу “Пекельна кухня”. Ім’я пекельного Шефа вже відомо – суворий, але справедливий, вимогливий і закоханий у свою справу шеф Алекс Якутов. Він стажувався в кращих ресторанах Європи та Америки, отримав престижну ресторанну премію «Пальмова гілка», відкрив у столиці свій ресторан «Публіцист». Його дружина також працює в ресторані, вона – кондитер.

Напередодні старту зйомок “Пекельної кухні” ми побували в гостях у Алекса Якутова, а саме на сніданку в “Публіцисты” і дізналися більше про новий кулінарний проэкт, чим живе і дихає Алекс, і чому він легко розлучається зі співробітниками.
“Пекельна кухня” по-українськи: не буде фріків, а розставання з учасниками за 1 секунду
Як розповіли творці проэкту і сам Алекс Якутов “Пекельна кухня” це не тільки реаліті, а й реальна робота професіоналів і життя на кухні. Серед учасників не буде фріків, які хочуть попіаритися. Тільки мотивовані люди, які хочуть бути кращими, хочуть бути крутими шефами.

“Пекельна кухня” – це той проєкт, у якому можна вирощувати, кидаючи зерно в благодатний грунт, хороших професіоналів. Робота і попит будуть серйозними. З учасниками будемо прощатися в секунду. Якщо людина переступила межу – це все, прощання. Тому що все, що готують учасники, виходить в зал, гостям», — зазначив Шеф Алекс Якутов.
Гості в ресторані “Пекельної кухні” всі бажаючі, але за особистим запрошенням
Кожен бажаючий може побувати на зйомках проєкту в якості гостя і відвідувача ресторану. Щоб потрапити в число щасливчиків, які першими заглянуть в “свята святих” – потрібно просто заповнити анкету на сайті Нового каналу, вибрати зручну дату і чекати запрошення.
Читайте також: “Ревізор. Карантин ” перевірив сумку кур’єра Glovo. Результат шокував
“Для мене ресторан – це як дитина. Такий же підхід і до цього проєкту. Ми починаємо щось нове, і я хочу, щоб воно існувало, росло і ставало на ноги. У ресторан “Пекельної кухні” я сам вибирав посуд, підбирав меню. Я дам шанс людям, які горять і хочуть навчитися», — розповів журналістам Шеф.

Головні фрази Алекса Якутова
- У хорошого повара повинні мають бути свої цінності. Наприклад, як ти зберігаєш шматок м’яса, як складаєш рушнички, як ножі точиш. Дрібні деталі формують професіонала. Якщо у людини немає цінностей і цілей — навіщо його брати в «Пекельну кухню». Адже є кращі.
- Я за те, щоб діти їли дорослу їжу. Колись спілкувався з “мішленівськими” кухарями, вони сказали, що діти – наше кулінарне майбутнє. Тому в ресторани потрібно ходити з сім’ями, щоб привчати дітей до гарної їжі. А значить в майбутньому вони будуть формувати кулінарну культуру, адже стануть дуже перебірливими в їжі.
- Найкрутіша школа кулінарії – Італійська. Якось звернув увагу, що місцевий шеф видає страву і молиться — тоді я зрозумів, що він поклоняється їжі. Вся фішка адже в цьому: поки ти не навчишся любити їжу, яку видаєш, у тебе не буде хорошого результату. До речі, досі їжджу на курси до Італії, спілкуюся з шефами – завжди є, чому вчитися!
- Для Шефа дуже важливий баланс – коли ти можеш закипіти, охолонути і тут же загорітися, і довести людині, навчити його. Якщо людина не зрозуміла, то можна спокійно і делікатно відправити додому готувати пряники мамі.
- Найважливіше – спочатку навчити, а потім вже питати.
- Моя дружина – теж кухар, вона кондитер. Колись хотіла стати суддею, працювала помічником судді, але потім вирішила, що бути кондитером набагато краще. Вдома готуємо обидва, але частіше я. Взагалі, ми звикли до того, що постійно їмо в закладах — то пробуємо щось в якомусь новому ресторані, то робимо опрацювання в своєму.

Нагадаємо, що раніше на “Новому каналі” відбулася прем’єра шоу ” де логіка?» з Сергієм Притулою.