Низка російських видань повідомили, що китайці просто в захваті від російської ковбаси і вважають її «незабутньою», про що йдеться у колонці, опублікованій на китайському сайті Sina. Попри горді заголовки російськомовних ЗМІ, в Китаї на першоджерело навіть не звернули уваги.
30 травня на сайті Sina з’явилася стаття, де автор розхвалює російські ковбасні вироби. За його словами, ковбасу в Росії роблять в міру жирною і пісною, що робить її смачнішою за китайську ковбасу.
«Коли справа доходить до ковбас, перше, про що думають більшість, — це неймовірно знамениті довгі палиці російської ковбаси. Бувши «войовничим народом», росіяни готують ковбаси набагато більшого розміру, ніж ми зазвичай зустрічаємо», – йдеться у колонці на Sina.
Попри те, що під цією публікацією на китайському сайті немає жодного коментаря, росЗМІ розтиражували новину з гордістю повідомляючи, як китайцям подобається російська ковбаса.
Серед десятків російських видань, які написали про ковбасу, є такі: РИА Новости, «Москва 24», «Известия», «Лента.ру», Радіо «Комсомольская правда» та інші.
І це при тому, що в статті про ковбасу на Sina є попередження, що погляди автора можуть не збігатися з думкою редакції. Це, очевидно, мало хвилювало росЗМІ й рунет замаярів такими заголовками: «Китайці оцінили смак російської довгої ковбаси» (РИА Новости Крим); «Китайці розповіли, за що обожнюють російську ковбасу» («Рідне місто»); «Чому в подарунок китайцеві краще замість 40-градусної привезти палицю російської ковбаси?» («Суть событий») і т. д.