Боули: звідки вони взялися та чому набули такої популярності?

Буквально ще кілька років тому про таку страву, як боули українці навіть не чули. А сьогодні їх можна побачити в меню будь-якого закладу харчування. А все тому, що страва дійсно унікальна, як на смак, так і за зовнішнім виглядом. А найкращі боули у Львові готують за азіатськими традиціями тільки з корисних та якісних продуктів. Цікаво, звідки пішла така назва страви? На це та інші питання про боули ми розкажемо далі.

Чому страву назвали боул?

Якщо перекладати дослівно з англійської, то боул – це глибока тарілка. В країнах пострадянського періоду так повелося, що в таких тарілках подають тільки перші рідкі страви, як суп або борщ. А на Заході, навпаки, у такому посуді подають майже всі страви, навіть десерти. Головна суть цієї страви якраз і полягає в тому, що зовсім різні продукти (злаки, овочі, м’ясо, морепродукти) ріжуть та розміщують у глибокій мисці таким чином, щоб вони не перемішувалися один з одним. Головне правило приготування боула це корисна основа (вуглеводи), ситна начинка (білки) та “хороші жири”. 

В якості основи, зазвичай, використовують боби або крупи, які містять багато клітковини. Це гречка, кус-кус, пшоно, дикий рис, кіноа. Білок у нашій страві представлений у вигляді запеченого або відвареного м’яса птиці, відвареної або приготованої на грилі риби чи морепродуктів. Дуже смачно і корисно буде використання в якості основи, сира тофу чи грибів. А корисні жири ми отримаємо з таких продуктів: горіхи, оливки, насіння чіа, кунжуту, льону. Ну і не забуваємо про овочі, які теж обов’язково повинні бути присутні у правильно приготованому боулі.

Чому боули стали такою популярною стравою?

Ну, напевно, головне те, що страва, якщо підібрати правильні інгредієнти, виходить дуже корисною. Про це вам скаже будь-який прихильник правильного харчування. З невеликої кількості інгредієнтів ви отримуєте всі необхідні речовини для правильного функціонування людського організму. Але не забуваємо і про те, що не потрібно класти у миску все те, що знайдеться у вашому холодильнику. Розраховуйте порції так, щоб вистачило на один прийом. 

Що можна віднести до головних переваг боулу?

  • Дуже просто та швидко готувати;
  • Страва виходить дуже поживною;
  • Використовуються лише доступні інгредієнти, які можна придбати в будь-якому супермаркеті;
  • Яскравий зовнішній вигляд страви;
  • Великій вміст натуральних вітамінів та мікроелементів;
  • Це дуже смачно!

NOA найсмачніші та найкорисніші боули. Тому їх обов’язково варто спробувати кожному.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.