Газовий гриль – портативний або стаціонарний пристрій, що використовується для приготування їжі на газі. Його застосування робить смаження на свіжому повітрі значно простішим – не потрібні дрова чи вугілля для розведення багаття. Прилад можна встановити як альтернативу класичній газовій чи електричній плиті. Наявність коліщат на грилях Napoleon робить їх мобільними та дає змогу перемістити на присадибну ділянку.
Конструкційні елементи газових грилів
У каталозі офіційного представника «Наполеон» в Україні https://www.napoleongrills.com.ua/gazovi-grili представлені моделі газових грилів із різними характеристиками. Може відрізнятися кількість пальників, комплектація, але незмінними залишаються такі елементи:
- корпус – на стаціонарному грилі він містить тумбу для безпечного розміщення газового балона, столик для приготування їжі чи розміщення приладдя;
- газові горілки – кількість пальників від двох до десяти дає змогу водночас готувати декілька страв;
- шланг, який використовується для подачі газу з балона до пальників;
- гратована кулінарна поверхня – спеціальний виріб з нержавіючої сталі для приготування їжі як на решітці гриля;
- ручки керування для регулювання температури приготування, потужності та інших показників.
Залежно від моделі, газовий гриль може комплектуватись інфрачервоним пальником для рожна, відсіками для копчення тощо. Комплектація залежить від того, для яких цілей буде використовуватися пристрій і скільки людей потрібно обслужити.
Характеристики газового гриля
Газовий гриль за технічними можливостями представляє собою повноцінний кулінарний апарат. За його допомогою можна обсмажувати, тушкувати, варити чи коптити м’ясо, овочі, рибу, гриби тощо. Простір для грилювання складається не тільки з пальників, але й із робочої зони для підготовки – нарізки інгредієнтів, маринування, розміщення посуду та розв’язання інших завдань.
Завдяки міцному корпусу з нержавіючої сталі газові грилі Napoleon є також стильними девайсами. Кольорова неонова підсвітка дає змогу готувати навіть у нічний час. Універсальність допомагає робити на грилі бургери, ковбаски, стейки, супи, грильовані овочі та багато інших страв, які не залишать нікого байдужим. Система побудована таким чином, щоб використання гриля було максимально комфортним навіть для новачків. Тож відчути себе шеф-поваром – завдання, підвладне кожному.