Лате з льодом: кращі рецепти в домашніх умовах

Лате — один із найулюбленіших кавових напоїв, популярний у всьому світі. Його нейтральний аромат і молочний післясмак роблять його актуальним дрінком упродовж усього дня, на основі лате створюються різні варіації із сиропами, домішками, кремами. Особливість у тому, що готувати лате можна й в домашніх умовах, не вдаючись до допомоги професійної кавомашини. Читайте два популярних варіанти лате з льодом, здатні підкреслити дружню атмосферу або романтичне побачення, які легко можна приготувати в домашніх умовах і відчувати себе справжнім баристою.

Класичний варіант лате з льодом

Лате з льодом — універсальний напій для будь-якої пори дня, особливо гарний він для спекотного півдня, коли потрібно прийти в тонус і освіжиться. Вибір інгредієнтів — стандартний, саме такий варіант напою вважають класичним. Для приготування візьміть:

  • еспресо середньої міцності, 100 мл;
  • молоко 3,2% жирності 150 мл;
  • лід;
  • цукор.

Процес приготування досить простий:

  1. Приготуйте еспресо звичним способом. Для рецепта краще підходять сорти зерен арабіки латиноамериканського походження з витонченим смаком і солодкими нотами. Ідеальний варіант — найсвітліший ступінь обсмаження, наприклад як у Blonde® Espresso Roast, яку використовують для лате з льодом від Starbucks. Саме цей варіант вважається традиційним.
  2. Високий прозорий стакан наповніть льодом, долийте гарячий еспресо.
  3. В окреме горня додайте молоко з цукром, перемішайте.
  4. Обережно наливайте підсолоджене молоко на лід в склянці з еспресо.

Карамельно-ванільний лате з льодом

Це — більш просунутий варіант рецепта, коли додатковою родзинкою до напою стає карамель і ванільний сироп. Якщо ви хочете здивувати свою кохану кулінарними здібностями й приготувати вишуканий кавовий напій у домашніх умовах — спробуйте, цей варіант — ідеальний для романтичного ранку.

Інгредієнти:

  • 200 мл еспресо;
  • 100 мл жирних вершків;
  • цукор, ванільна есенція — по 1 ч.л.;
  • 1 ст. л. карамельного соусу;
  • лід;
  • коричневий цукор 1 ч.л.

Рецепт лате з льодом:

  1. У мисці змішайте вершки, ванільну есенцію й цукровий пісок. Збийте до однорідності, має вийти густий крем. Можна використовувати вінчик або занурювальний блендер.
  2. Зваріть еспресо. Дайте трохи охолонути.
  3. У високій склянці змішайте коричневий цукор, каву і карамельний соус.
  4. Додайте лід на смак. Обережно доливайте густий ванільний соус і насолоджуйтеся романтичним ранком.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.