Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, яка їжа може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби. Про це він заявив у ефірі ток-шоу “Голос народу”.
Уточнюється, що більш важке лікування коронавірусу може викликати їжа з великим вмістом вуглеводів, яка згущує кров. Зокрема, мова йде про солодке.
За словами Ляшка, хворим коронавірусом слід вірно організувати режим харчування.
“Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров”, – пояснив він.
Крім того, головний санітарний лікар розповів, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Тому багатьом хворим приписуються препарати, що розріджують кров.
“Вуглеводні, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання”, – сказав Ляшко.
При цьому він порадив приймати багато вітаміну D, який можна знайти в яловичині і курячої печінки.
- В Україні зафіксували новий добовий рекорд за кількістю заражень коронавірусом.