“Ревізор” нагрянув в київський McDonald’s: результат інспекції

Команда “Ревізор.Карантин” на “Новому каналі” продовжує показувати українцям, як супермаркети, кафе і ресторани з доставкою дотримуються санітарних норм і карантинних обмежень. В цей раз ведуча Юлія Панкова перевірила один із найбільших мережевих ресторанів швидкого харчування McDonald’s.

Оскільки McDonald’s не має власної служби доставки, ведуча замовила доставку страв у Glovo, з якою мережа ресторанів співпрацює. Кур’єр із замовленням приїхав менш ніж за 20 хвилин, але рюкзак він поставив на землю і пакет з доставкою передав руками без рукавичок.

Неприємно здивувало команду те, що кур’єр не знайшов здачу з 500 гривень, про що був попереджений спочатку, і близько півгодини їздив розмінювати гроші. При цьому 67 гривень кур’єр так і не віддав, тому що не зміг розміняти потрібну суму. Поки вирішувалися проблеми зі здачею, всі страви охололи.

Потім “Ревізор” відправився до McDonald’s, розташований у Києві на Лук’янівці, за адресою вул. Юрія Іллєнка, 3. Це перший і найстаріший ресторан McDonald’s в Україні, який працює з травня 1997 року.

За словами начальника на кухні Олексія, раніше продавалося в середньому 300 кг смаженої картоплі в день, із введенням карантину ця цифра знизилася до 100 кг. Масло у фритюрі виявилося свіжим, що відобразилося і на апараті Панкової, і на апараті працівників закладу.

Булочки для бургерів зберігаються замороженими і пакети з розмороженими булочками простікеровані. М’ясні котлети зберігаються в акрилових пакетах протягом 6 годин, після чого невикористані інгредієнти списуються.

Робочі поверхні в кухні обробляються щогодини розчином із хлоркою, при цьому люмінометр ведучої все ж показав, що обробні дошки досить брудні. Положення з дошками рятує те, що безпосередньо з їжею вони не контактують і перед готуванням їх застеляють пергаментом.

Виявилося, що в приміщенні кухні є окреме відро для сміття, куди викидаються використані маски і рукавички. Після зміни захисних засобів співробітники ресторану миють руки і одягають нові захисні маски і рукавички.

Увагу Панкової привернули коробки з концентрованими сиропами напоїв Coca-Cola, Sprite і Fanta. Ці концентрати розбавляються працівниками водою з-під крана і газуються. При цьому вода проходить кілька ступенів очистки, що практикується в багатьох кафе і ресторанах.

В холодильній кімнаті ревізор виявила коробки з соусами, овочами, обробленими курячими яйцями і молочними продуктами. Всі дати на стікерах і температура виявилися в нормі. Порадувало Панкову те, що багато продуктів, які використовує McDonald’s, українського виробництва.

Медичні книжки працівників були в гарному стані і всі співробітники ресторану здорові. Панкова спробувала зробити замовлення в “МакДрайв”, але без транспорту її замовлення прийняти відмовилися. Як пояснив обслуговуючий персонал, це пов’язано з тим, що вони турбуються за життя і здоров’я пішоходів і не хочуть, щоб хтось із них постраждав від транспорту на проїжджій частині.

“Ми перевірили легендарний ресторан швидкого харчування McDonald’s. Ми потрапили в заклад пізно ввечері, в кінці робочої зміни і заглянули до кухні. Ви дотримуєтеся санітарно-гігієнічних вимог, працюєте в масках і рукавичках. Спираючись на те, що я сьогодні побачила, “Ревізор” рекомендує McDonald’s”, – підсумувала Панкова.

Раніше “Ревізор.Карантин” на “Новому каналі” перевірив, як дотримуються карантину в гіпермаркеті “Ашан”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.