Щоденне вживання авокадо покращує метаболізм і приводить в норму роботу кишечника. До такого висновку прийшли американські вчені, пише японське видання Nihon Keizai.
У дослідженні взяли участь 163 людини 25-45 років з надмірною масою тіла. Їх розділили на дві групи, встановивши однакову норму щодо вживання калорій. Однак одна група щодня додатково їла авокадо — 175 г. чоловіки, а жінки-140 г.
В результаті група, яка їла авокадо щодня, отримувала на 20 г більше мононенасичених жирних кислот, які допомагають знизити рівень поганого холестерину в організмі, а також на 14 г більше харчової клітковини і на 300 кілокалорій більше, ніж інша група.
Вчені також відзначили поліпшення різноманітності “корисних” бактерій в кишечнику, які ферментують і розщеплюють харчові волокна.
- Вчені за допомогою дослідів з’ясували, як виникає залежність від кокаїну.