Неповноцінне харчування тягне за собою більше смертей, ніж куріння, високий тиск та інші фактори ризику. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала в.о охорони здоров’я України Уляна Супрун.
За словами Супрун, неповноцінне харчування – це те, в яке входить занадто багато солі, недостатньо цільнозернових продуктів і свіжих фруктів, а також мало горіхів, омега-3 жирних кислот і клітковини. Вона також звернула увагу на те, що в 2017 році 11 мільйонів (22% всіх смертей серед дорослих) були пов’язані з неповноцінним харчуванням і недостатнім вживанням цих продуктів.
Щоб поліпшити свій раціон міністр охорони здоров’я радить зменшити вживання солі, вибирати цільнозернові продукти замість хліба з білого борошна або батона, їсти більше фруктів і овочів, обмежити споживання цукру до 32-50 грамів в день, а також контролювати розмір порції.
Раніше Супрун розповіла, чи варто українцям лікуватися алкоголем.