Потураєв: В Україні через кризу з 30 тис. закладів громадського харчування 12 тис. ліквідовані

В Україні з 30 тис. закладів громадського харчування 12 тис. ліквідовані через кризу, викликану пандемією коронавірусу. Про це заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції “Слуга народу” Микита Потураєв, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Згідно з даними за HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг – ІФ) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану”, – розповів Потураєв.

З цих 30 тис., за словами нардепа, 12 тис. – ліквідовані. “Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідувалися як підприємства”, – уточнив Потураєв.

При цьому він не виключає закриття 40% бізнесів галузі, в тому числі і у зв’язку з тим, що парламент не прийняв з першого разу зміни до бюджету.

“Можливо, це пов’язано з тим, що нам не вдалося з першого разу ухвалити бюджет, а саме у тому пакеті, який був пов’язаний із бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Тож люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов’язання з оренди”, – додав заступник голови комітету.

За словами Потураєва, після закінчення карантину деякі з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності: “Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо, скільки і це проблема”.

Як повідомлялося раніше, за час карантину в Україні кількість фізичних осіб-підприємців зменшилася на 277 тисяч.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.