Свіжа спаржа – один із гастрономічних символів весни. На жаль, її життя коротке. Воно починається в квітні, а закінчується в середині червня. Тому й насолодитися цим продуктом треба максимально.
Якщо вам трапиться на очі в’язка зелених стеблинок, вважайте, що вам пощастило. Адже спаржа – це не лише смачно, а й дуже корисно! Що робити з молодою спаржею, ми розпитали у ведучої програми «Ревізор» (Новий канал), кулінара Юлії Панкової.
“Мудрувати з нею не варто. Найголовніше, що потрібно витягнути зі спаржевого букета – хрускіт, а також не перебити свіжий смак спаржі зайвими інгредієнтами”, – розповіла Панкова.

Ведуча рекомендує обирати спаржу не за виглядом, а за хрускотом. Каже, якщо гілочка в руках дзвінко ламається, значить, спаржа свіжа, треба брати. А якщо згинається, залиште на прилавку – вона довго лежала.
Читайте також: Леся Нікітюк поділилася фірмовим рецептом окрошки
Юля ділиться з вами рецептом запеченої спаржі в беконі, який вона готує найчастіше. Власне, де рослина залишається у незмінному вигляді.
Інгредієнти:
- 500 г – молодої спаржі
- 200 г – бекону
- 100 г – тертого пармезану
Приготування:
1. Спаржу промийте й обріжте товсті, жорсткі кінці. Загорніть у бекон і викладіть на заздалегідь змащене олією деко.
2. Запікайте 15-20 хвилин. Перед подачею посипте тертим пармезаном.
Нагадаємо, раніше Юлія Панкова поділилася рецептом окрошки.