Простий рецепт соковитої спаржі в беконі від Юлії Панкової

Свіжа спаржа – один із гастрономічних символів весни. На жаль, її життя коротке. Воно починається в квітні, а закінчується в середині червня. Тому й насолодитися цим продуктом треба максимально.

Якщо вам трапиться на очі в’язка зелених стеблинок, вважайте, що вам пощастило. Адже спаржа – це не лише смачно, а й дуже корисно! Що робити з молодою спаржею, ми розпитали у ведучої програми «Ревізор» (Новий канал), кулінара Юлії Панкової.

“Мудрувати з нею не варто. Найголовніше, що потрібно витягнути зі спаржевого букета – хрускіт, а також не перебити свіжий смак спаржі зайвими інгредієнтами”, – розповіла Панкова.

Рецепт від Юлії Панкової

Ведуча рекомендує обирати спаржу не за виглядом, а за хрускотом. Каже, якщо гілочка в руках дзвінко ламається, значить, спаржа свіжа, треба брати. А якщо згинається, залиште на прилавку – вона довго лежала.

Читайте також: Леся Нікітюк поділилася фірмовим рецептом окрошки

Юля ділиться з вами рецептом запеченої спаржі в беконі, який вона готує найчастіше. Власне, де рослина залишається у незмінному вигляді.

Інгредієнти:

  • 500 г – молодої спаржі
  • 200 г – бекону
  • 100 г – тертого пармезану

Приготування:

1. Спаржу промийте й обріжте товсті, жорсткі кінці. Загорніть у бекон і викладіть на заздалегідь змащене олією деко.

2. Запікайте 15-20 хвилин. Перед подачею посипте тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше Юлія Панкова поділилася рецептом окрошки.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.