“Ревізора” в ресторані “Сушія” зустріли з поліцією і без масок: результат інспекції

В Україні через карантин кафе і ресторани, які забезпечують доставку готових страв стали особливо популярні. У програмі «Ревізор. Карантин» на «Новому Каналі» Юлія Панкова зі своєю командою перевірила, як дотримується санітарно-гігієнічних норм одна з найбільш затребуваних у країні мереж ресторанів японської кухні “Сушія”.

Ведуча програми “Ревізор” прийшла з перевіркою до ресторану “Сушія”, який розташований у Києві за адресою вул. Георгія Кірпи, 3 після того, як прочитала різні відгуки про нього. В одних доставку хвалили, в інших скаржилися на те, що фактична вага страв менше заявленої і в суші навіть трапляється волосся.

Один із членів команди Панкової забрав у кур’єра замовлення і поділився з ведучою враженнями від сервісу. На кур’єрі були рукавички, але маска прикривала тільки рот. Граммовкою замовленого сету ревізор залишилася задоволена, вага була менше заявленої на 15 грамів, однак це допустимий показник.

Ведуча зазначила, що до паличок додавався спеціальний пластиковий зажим, щоб клієнт міг користуватися ними як навчальними. Панкова порадила перед тим, як використовувати зажим, дезінфікувати його.

Увечері, після перевірки доставки, Панкова приїхала подивитися, в яких умовах були приготовані ці суші. На вході в ресторан її зустріла директор, яка попросила показати її і знімальну групу довідки про здоров’я і зміряла температуру команди. Поки вона тягнула час, персонал на кухні встиг надіти маски, але оператор записав на відео кухарів до цього. Медичні книжки персоналу ресторану, на щастя, виявилися зразковими.

У кухні шеф-кухар заявила, що використані рукавички та захисні маски персонаж викидає в загальні сміттєві відра, на що Панкова сказала, що вони повинні утилізуватися окремо від загального сміття. Ревізор перевірила, в яких умовах зберігається риба і виявилося, що контейнери з лососем стоять у холодильниках з низькою температурою, через що риба може псуватися.

Контейнери з рибою стояли один на одному без кришок, а термін використання на стікерах вказував на те, що лосось і окунь придатні були для їжі протягом наступної години і суші для доставки з них не повинні були готувати.

“Чиста” дошка, призначена для приготування ролів виявилася при перевірці дуже брудною. Люмінометр Панкової показав 751 одиницю, тоді як максимально допустимим показником норми є не більше 10. З цього ведуча зробила висновок, що робочі поверхні на кухні дуже погано обробляють і цей показник є неприпустимим.

Панкова перевірила, як дотримується норм МОЗ жінка Альбіна, яка миє посуд у ресторані і виявилося, що вона носить маску принципово неправильно. На питання про те, як її потрібно надягати, Альбіна відповіла, що вона повинна прикривати ніс і рот, але робити цього не буде.

“Правильно закривати ніс, але тут просто можна здохнути. Тут пар, тут хімія, мені тиждень працювати, у нас посудомийок немає, всі роз’їхалися, ми дві залишилися. У мене маска синтетична”, – сказала жінка.

На скарги Альбіни ревізор помітила, що у неї самої руки сильно пересихають від постійного використання антисептиків, але в умовах коронавірусу потрібно розуміти всю серйозність наслідків ігнорування рекомендацій медиків. Коли Панкова вийшла з кухні, вона виявила, що директор ресторану Христина викликала поліцію.

“Послухайте, це вже переходить якісь межі. Ви приїхали з перевіркою о 9 вечора, збили з пантелику весь мій персонал”, – заявила директор.

Вона на підвищених тонах попросила правоохоронців вивести Панкову з її командою з ресторану, на що поліцейський попросив її не кричати і показати паспорт.

“Кілька працівників були без масок, коли ми прийшли, і я не можу бути впевнена в тому, що вони протягом дня не готували без масок. Це правило, яке під час карантину не можна порушувати, тому “Ревізор” не рекомендує “Сушія””, – підсумувала Панкова.

Раніше Юлія Панкова разом зі своєю командою прийшла з нічної перевіркою в один із цілодобових супермаркетів мережі “АТБ”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.