У харчовій промисловості стали частіше використовувати спеціальні установки для шокового заморожування продуктів. Це може бути м’ясо, риба, овочі та фрукти, торти та десерти, напівфабрикати та ін.
У компанії Frios є така камера шокової заморозки від провідного українського виробника. Гарантується якість, надійність та відмінні експлуатаційні характеристики, а підібрати модель допоможе кваліфікований менеджер-консультант, враховуючи бюджет та призначення.
Що таке шокове заморожування продуктів?
Метод шокового заморожування все частіше застосовують для заморозки продуктів, що дозволяє зберегти смак та користь, а також збільшити термін зберігання продуктів. До переваг шокового заморожування в порівнянні зі звичайним процесом відносять:
- швидке охолодження та заморожування;
- продовження терміну зберігання продукції;
- економія виробничих площ;
- економія часу виконання технологічних процесів;
- універсальність застосування та ін.
Шокова заморозка харчових продуктів зберігає структуру та корисні властивості за рахунок особливого процесу швидкого охолодження та заморозки. У свою чергу це забезпечує безпеку продукції для масового споживання.
Окрім камер шокового заморожування, пропонується купити холодильну установку від Frios – відомої та надійної української компанії. Вони бувають з різним температурним режимом, призначені для короткострокового, тривалого та особливого зберігання різнотипної продукції.
Наприклад, камери короткострокового зберігання затребувані у магазинах та супермаркетах, де необхідно забезпечити товарний запас мінімум на 3-4 дні. Для зберігання у промислових масштабах пропонується зведення цілих холодильних складів із заданими необхідними експлуатаційними параметрами.
Холодильні камери відрізняються енергоефективністю та місткістю, надійною роботою та функціональністю, а також тривалим терміном експлуатації за рахунок використання якісних матеріалів та комплектуючих.
Переваги та конструкція камер для шокового заморожування
Конструкція камер для шокової заморозки є окремим приміщенням з сендвіч-панелей, що забезпечує герметичність. Усередині передбачено якісне освітлення, встановлені щільні та герметичні двері, високопродуктивні холодильні агрегати та теплоізоляція стін для підтримки стабільного заданого температурного режиму.
Головні переваги шокової заморозки – надійна та герметична конструкція приміщення, збереження користі та смаку продукту, збільшення терміну зберігання, економія часу та складського простору.
Такі камери споживають менше електроенергії, що сприяє скороченню матеріальних витрат на утримання складських та виробничих потужностей. Таке обладнання просте та зручне у використанні, скорочує всихання продукції та зберігає в ній усі корисні властивості навіть після розморожування.