Журналістка проекту «Таємний агент» Христина Пасічник дізналася, як відрізнити свіже тістечко від зіпсованого. Як з’ясувалося, гарний на перший погляд десерт може бути небезпечним для життя.
“Я придбала по одному тістечку у трьох столичних закладах. Взяла ті, які найчастіше купують люди – “Еклер”, “Наполеон” і “Кошик”, – розповіла журналістка.
Виявилося, що агенту продали два зіпсованих вироби.
“Еклер” зовні мокрий. А повинен бути сухим. Заварний крем розшаровується. Створювалося враження, що в ньому почався процес бродіння. Крем “Наполеона” був обвітрений, а на запах – кислий. Насправді, масляний крем повинен бути білим і блискучим. Отже, “Еклер” і “Наполеон” мені підсунули несвіжі. Білкова начинка “Кошика” мала приємний запах. А ще легка по консистенції і липла до пальця. Це ознаки свіжого виробу. Тому його я спробувала”, – розповіла Пасічник.
“Таємний агент” рекомендує купувати тістечка тільки з холодної вітрини. Температура зберігання повинна бути + 2-4 градуси, а термін реалізації – шість годин.
- У минулому випуску програми ведуча Нового каналу перевірила, чи дозволяють контактувати хворим відвідувачам з тваринами у трускавецькому дельфінарії.