“Таємний агент” перевірив столичні кондитерські і розповів, як переконатися, що тістечко свіже

Журналістка проекту «Таємний агент» Христина Пасічник дізналася, як відрізнити свіже тістечко від зіпсованого. Як з’ясувалося, гарний на перший погляд десерт може бути небезпечним для життя.

“Я придбала по одному тістечку у трьох столичних закладах. Взяла ті, які найчастіше купують люди – “Еклер”, “Наполеон” і “Кошик”, – розповіла журналістка.

Виявилося, що агенту продали два зіпсованих вироби.

“Еклер” зовні мокрий. А повинен бути сухим. Заварний крем розшаровується. Створювалося враження, що в ньому почався процес бродіння. Крем “Наполеона” був обвітрений, а на запах – кислий. Насправді, масляний крем повинен бути білим і блискучим. Отже, “Еклер” і “Наполеон” мені підсунули несвіжі. Білкова начинка “Кошика” мала приємний запах. А ще легка по консистенції і липла до пальця. Це ознаки свіжого виробу. Тому його я спробувала”, – розповіла Пасічник.

“Таємний агент” рекомендує купувати тістечка тільки з холодної вітрини. Температура зберігання повинна бути + 2-4 градуси, а термін реалізації – шість годин.

  • У минулому випуску програми ведуча Нового каналу перевірила, чи дозволяють контактувати хворим відвідувачам з тваринами у трускавецькому дельфінарії.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.