У США вперше дозволили продавати м’ясо, вирощене у лабораторії

У США регулятор вперше схвалив продаж курки, виготовленої із клітин тварин. Про це повідомляє Associated Press.

Дозвіл видали компаніям Upside Foods та Good Meat. Вони прагнули першими в США продавати м’ясо, отримане не від убитих тварин — те, що зараз називають вирощеним на клітках чи культивованим м’ясом.

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США визнало, що продукти обох компаній безпечні для споживання.

У тварини, чиє м’ясо хочуть отримати, беруть зразки стовбурових клітин. Їх поміщають у біореактор – резервуар із «бульйоном», у якому є фактори росту, вітаміни, мінерали та інші поживні речовини. У цьому середовищі стовбурові клітини, що забезпечуються киснем, активно розмножуються. Процес триває близько трьох тижнів. Коли набирається критична маса клітин, вони зливаються, утворюючи м’язові волокна.

Готовий продукт з курячої грудки був трохи блідіший, ніж варіант із продуктового магазину. В іншому воно на вигляд, запах і смак нагадувало смажену птицю.

Вартість такого м’яса поки що невідома. Ані представники Upside, ані Good Meat не розкрили ціну однієї курячої котлети. Зрештою, очікується, що ціна відповідатиме ціні елітної органічної курятини, яка продається за ціною до $20 за фунт (450 г).

Компанії планують спочатку подавати нову їжу в ексклюзивних ресторанах: Upside співпрацює з рестораном Bar Crenn у Сан-Франциско, а страви Good Meat подаватимуть у Вашингтоні, в ресторані, яким керує шеф-кухар та власник Хосе Андрес.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.