В Одесі деякі ресторани і кафе продовжують приймати відвідувачів попри локдаун, введений через зростання темпів захворюваності коронавірусом. Про це пише «Думська».
Журналістка видання за останній місяць пару разів особисто відвідала заклади громадського харчування, які працюють підпільно під час карантину. Їх назви не розкрили.
Втім, деякі ресторани працюють як і раніше. Вони заманюють відвідувачів музикою, рекламою в соцмережах та Instagram-Stories. Однак зайти в інші заклади не так просто: на вигляд здається, що в приміщенні нікого немає, але вже всередині з’являється адміністратор, який проводить відвідувача повз працюючу кухню до залу.
“Добре влаштувалися ресторани, у яких є другий поверх з щільними шторами або жалюзі. У такому закладі я одного разу вечеряла з кавалером — ми просто зайшли і напросилися всередину, оскільки було холодно просто гуляти квітневими одеськими вулицями. Швидкий фейс-контроль, і нас пустили”, – йдеться в статті.
Зазначається, що в місті продовжують працювати лише заклади “з хорошим дахом”. В одному з таких ресторанів відвідувачів приймали в тісному приміщенні. При цьому офіціанти були без рукавичок і зі спущеною на підборіддя маскою.
Один з найпопулярніших ресторанів міста, який продовжує активно працювати, – це ресторан “Кораблик” на пляжі. За даними ЗМІ, щодня там товпляться відвідувачі, тому знайти вільне місце складно. До того ж прогулянковий електробус може доставити клієнтів зі схилів на пляж і назад, а також розставити столики і шезлонги на піску. Тому складається враження, що заклад працює на винос.
“Все, в цілому, законно. Ну, якщо закрити очі на той факт, що будувати капітальні споруди на піску не можна. Напевно за документами будова проходить як берегоукріплення або продовження рятувальної станції, яка розташовується по сусідству з «Корабликом»», – зазначила автор статті.
- Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні пройшов пік третьої хвилі коронавірусу.
- Одеса і вся область залишаються в “червоній” зоні з 23 березня.