Німецькі вчені виявили, що соку чорноплідної горобини вдалося пригнічувати активність коронавірусу майже на 100%. Дослідники з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма опублікували свою роботу в журналі bioRxiv.
За даними фахівців, сік плодів деяких неотруйних рослин і зелений чай здатні послабити коронавірус.
Так, найбільш ефективно пригнічує активність вірусу в організмі людини сік чорноплідної горобини (на 97%). У той же час гранатовий сік і зелений чай “вбивали” до 80% патогенів COVID-19.
- Вченим вдалося виявити, що коронавірус протікає в більш легкій формі у тих людей, які перебували в захисній масці в момент зараження.
- Вчені Флоридського університету в Гейнсвіллі заявили, що вакциновані від грипу рідше потрапляють в лікарню і реанімацію з COVID-19.