Поетапне скорочення споживання м’яса допоможе в боротьбі з глобальним потеплінням. До такого висновку прийшли вчені, пише SciTechDaily.
За словами вчених, у разі виключення з раціону продуктів тваринництва, позитивний результат світ побачить вже протягом наступних 20-50 років. А саме цей термін є критичним для клімату.
Незважаючи на те, що сьогодні на тваринництво припадає близько 16% щорічних викидів парникових газів, за деякими оцінками, близько однієї третини всього вуглекислого газу, що потрапляє в атмосферу з моменту зародження тваринництва, є результатом розчищення земель для випасу худоби і вирощування кормів.
Крім того, велика рогата худоба надає 80% негативного ефекту на клімат від усього тваринництва.
Згідно з дослідженням, 15-річна поетапна відмова від м’яса зможе усунути близько третини викидів метану в світі і дві третини викидів закису азоту.
- Вчені відкрили новий м’яз в організмі людини.