Якщо вам набридли омлети й бутерброди вранці, пропонуємо урізноманітнити своє меню і поласувати відкритим сендвічем з яйцем пашот і голландським соусом. Його рецептом поділилася експерт реаліті Нового каналу «Топ-модель по-українськи» Соня Плакидюк.
Інгредієнти:
- хліб;
- листя салату;
- куряче яйце – 4 шт.;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- вершкове масло – 150 г;
- авокадо;
- лимон;
- оцет;
- зелень.
Спосіб приготування:
1. Приготуйте соус голандез. Налийте в каструлю води до половини й доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму. У невеликій мисці змішайте 3 жовтки, гірчицю і півтори ложки оцту.
2. Поставте миску на каструлю. Слідкуйте за тим, щоб миска не торкалася води, а була на водяній бані. Помішуйте жовтки вінчиком, додаючи невеликі шматочки вершкового масла.
3. Коли масло розтопиться, продовжуйте варити соус на водяній бані одну хвилину. Коли соус буде готовий, відставте його.
4. Приготуйте яйце пашот. У невеликій каструлі закип’ятіть воду, зменшіть вогонь до мінімального. Розмішайте воду, щоб утворився вир, і опустіть туди яйце. Варіть 3-3,5 хвилини, потім дістаньте готове яйце пашот з води і покладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву воду.
5. За допомогою блендера зробіть пюре з м’якоті свіжого авокадо, додайте туди трохи соку лимона. Посоліть за смаком. Гуакамоле готовий.
6. Підсмажте скибочку хліба з обох боків на неглибокій сковороді, не використовуючи масла.
7. Складіть сендвіч – намажте хліб гуакамоле, покладіть наверх листя салату та іншу зелень (наприклад, руколу), покладіть наверх яйце пашот і полийте все голландським соусом.