Барбекю – не просто приготування їжі на відкритому вогні, це мистецтво, спосіб життя та культура. Справжній смак барбекю можна досягти лише за допомогою вугілля.
Компанія Grill Point, м. Київ – команда фахівців у сфері грилювання, офіційний дилер в Україні провідних світових брендів. Щоб вибрати гриль своєї мрії, треба перейти за посиланням https://grillpoint.com.ua/grili/ugolnye-grili/ на відповідну сторінку інтернет-магазину «Грілпоінт». Вся продукція є оригінальною та має сертифікати якості.
Вугільний гриль – найважливіший елемент барбекю, найкращий спосіб досягти неповторного аромату та смаку страв зі зберіганням їх користі. Вугілля надає їжі унікальних властивостей (природна карамелізація, хрустка скоринка, соковита текстура), які неможливо повторити за допомогою інших видів палива.
Ще одна перевага – контроль над процесом приготування їжі, можливість регулювання температури, додаючи або видаляючи вугілля, або шляхом змінення висоти решітки над вугіллям. Це особливо важливо при приготуванні складних страв для досягнення відповідної структури.
Як вибрати вугільний гриль: ключові фактори
Сучасний ринок пропонує різноманіття моделей і варіантів вугільних грилів, які відрізняються параметрами та функціями. Вугільні грилі бувають різного розміру: з відкритим або закритим осередком; традиційні та грилі з верхньою камерою для вугілля; мобільні й стаціонарні.
Матеріали, що застосовуються для виробництва вугільних грилів: сталь з покриттям, нержавіюча сталь, чавун, литий алюміній. Кожен має свої переваги, наприклад, нержавіюча сталь – найдорожчий, але найнадійніший та довговічний матеріал.
Основні види вугільних грилів:
- Сферичні. Найпоширеніший вид, дозволяє досягти зберігання стабільної температури та рівномірного розподілу тепла. Переважно мають регульовану вентиляцію, яка дозволяє контролювати температуру, потік повітря, готувати страви зі швидким засмаженням або повільним варінням/задимленням.
- Циліндричні (форма розрізаної бочки). Мають велику робочу поверхню. Дуже популярний вид серед любителів грилювання: зручні в експлуатації з різноманітністю функцій, зокрема копчення страв.
- Яйцеподібні. Відрізняються високою термоізоляцією, іноді завдяки застосуванню кераміки. Довговічні, зазвичай висока якість виготовлення, мають попит серед професіоналів.
Моделі вугільних грилів можуть мати додаткові функції: механізми для регулювання температури (вентиляційні отвори, регулятори повітряного потоку), вбудований термометр, подвійну решітку/камеру для грилювання, підігрів різних зон гриля, полиці для зберігання, розкладні столики або підставки для зручного готування та обслуговування їжі, ручки та колеса для переміщення/транспортування.
Якщо ви шукаєте найкращий спосіб досягти справжнього смаку барбекю, вугільний гриль в каталозі Grill Point – найкращий вибір.