Турбота про власне здоров’я, нормальне функціонування всіх органів, стан шкіри та інших індивідуальних особливостей людського тіла стає все більш необхідною з кожним місяцем. Чим більше в світі негативних факторів, що впливають на наш організм, тим гостріше постає питання про своє ставлення до здорового способу життя. Так уже склалося, що в європейських країнах ця, якщо можна так висловитися, мода на здоровий спосіб життя склалася набагато раніше, ніж в державах східного регіону.
І саме із заходу до нас приходять багато інших нововведень, продиктовані тим чи іншим чинником, модою, тенденцією. Аналогічно трендам з Європи до нас приходять і технологічні новинки, винайдені для поліпшення якості життя. Мова сьогодні піде про йогуртницю, кількість запитів на які в пошукових системах Інтернету зростає в геометричній прогресії з кожним роком. Закваска для йогурту дозволяє приготувати його в домашніх умовах, використовуючи виключно натуральні інгредієнти.
Чому важливо вживати йогурт?
Користь від йогурту, кефіру та інших популярних кисломолочних продуктів незаперечна, оскільки покращується:
- стан імунітету;
- травлення;
- обмін речовин.
Всі ці процеси залежать від мікрофлори організму, яка в свою чергу базується на наявності в кишечнику корисних мікроорганізмів. Мало хто знає, що зробити йогурт вдома можна всього за кілька хвилин. А значить, все пара хвилин відділяє вас від щоденного вживання корисних продуктів, які до того ж і за смаковими відчуттями нітрохи не гірше улюблених напоїв. Всього три складових потрібно для створення йогурту будинку:
- Йогуртниця.
- Молоко.
- Італійські закваски Good Food.
Сьогодні можна придбати спеціальні закваски для йогурту або ж скористатися іншим видом заквасок, адже користі від будь-якого домашнього кисломолочного продукту все одно набагато більше, ніж від виробленого на заводі. За допомогою йогуртниці процес виглядає простим – додавши в молоко закваску, ви розливаєте отриману суміш по банках апарату, а потім включаєте його і просто чекаєте.
При покупці закваски в першу чергу вивчіть її бактеріальний склад: чим різноманітнішим буде видовий склад закваски, тим більше різних метаболітів, які синтезуються бактеріями, буде в готовому продукті, а значить, і результат у вас буде максимально ефективним. Вивчення складу закваски є пунктом швидше рекомендованим, щоб обрати найбільш оптимальний варіант.