Топ-5 роллів, які обожнюють в світі

Ролли та суші прийшли до нас з Японії. Сьогодні ці страви вважаються найпопулярнішим фастфудом не тільки в країні, але й в світі. Готуються, як правило, з рису та морепродуктів. Вони мають оригінальний смак, ситні та корисні.  Видів даного блюда нараховується дуже багато. Кожен із них має свій неповторний смак. Наприклад, Макі, мають конічну форму. Серед них можна виділити:

  • Хосомакі — моноролли, які складаються з трьох компонентів;
  • Урамакі — вивернуті рисом назовні;
  • Футомакі — ролли великих розмірів, начинка комбінована.

Різноманітні суші

Крім них можна виділити: овальні ролли Гункани, Нігірі (рис зі шматочком риби) та багато інших.

Як бачите, роллів та суші дуже багато, люди завжди мають широкий вибір. Тому зовсім і не дивно, що так багато ресторанів починають пропонувати доставку суші, щоб кожен міг в будь-якому місці насолодитись цією чудовою японською стравою. Зверніть увагу, що шоста частина морепродуктів, яка добувається в світі йде до Японії на виробництво суші. Давайте розглянемо, які ролли стали найулюбленішими в світі?

ТОП-5 найсмачніших в світі суші

  • 5 місце зайняли Каліфорнія і Філадельфія. Кожен із Вас їх куштував хоча б раз в житті. В світі не існує ресторану, де б не подавали даний вид роллів. Головна їх «родзинка» — тонке поєднання інгредієнтів та ніжний смак. Серед даних роллів можна виділити наступні: Каліфорнія Сяке (як правило, до складу входять: лосось, авокадо, японський омлет), Каліфорнія Магуро — до складу входить тунець, Каліфорнія Кенсей — головна «родзинка» — копчений лосось, ця ж риба, але в сирому вигляді входить і до складу Філадельфії.

 

  • 4 місце: Унагі — ролли, до складу яких входить копчений вугор. Поділяється на: Каліфорнія Унагі, Унагі Темпура, Хотто Унагі (до складу входить ікра летючої риби) та Маме Унагі (вугор, авокадо і огірок). Такі ролли дуже корисні для організму, оскільки до них входять компоненти, які містять необхідну кількість білків, жирів та вуглеводів.

унагі ролл

  • 3 місце: Нігірі Сяке — традиційна японська страва. Їх особливість в тому, що в їх складі немає домішок та прирав. Їх обожнюють всі фанати японської кухні. Свіжий лосось в поєднанні особливо звареним рисом дають особливий смак та аромат. В традиційній японській кухні лосось, як правило, сирий. Такі ролли дарують не тільки молодість, але і довголіття. Щоб знезаразити рибу, ролл вмочують соєвий соус, та їдять з васабі та імбирем.

Суші - Нігірі Сяке

  • 2 місце — ролли з авокадо: Фелікс Хотате, Маме Ебі, Хотто Унагі. Вони призначені для гурманів, тому мають відмінний від класичного смак. Рецептів таких ролів багато. Кухарі регулярно додають у них нові інгредієнти, щоб зробити їх смак відмінним від класичного. Як правило, в них додають вугорь, морський гребінець, лосось чи креветку. Можна навіть замовити своє поєднання компонентів. Авокадо додають для того, щоб надати ролу м’якості. Його додають в сам рол, або предоставляють в якості закуски.

суші з авокадо

  • 1 місце — Хосомакі. Це закусочні роли. Саме їх люблять в світі понад усе. По своєму складу вони доволі прості: рис та начинка у вигляді морепродуктів. Це може бути: лосось, вугор, тунець чи креветка. Вони дуже ніжні на смак, та їх поднують з будь-якою іншою стравою.

роли хосомакі

Суші та роли — це їжа, яка може бути як основною, так і закускою. Вони добре насичують людину, дуже корисні для організму, завдяки всім необхідним для людини вітамінам та мінералам. Через те, що японці регулярно вживають рис, рибу та водорослі в свій раціон, виглядають завжди молодо, стрункі та живуть довго. Суші підходять практично всім: маленьким дітям, здоровим людям, та тим, хто хоче позбавитися від зайвих кілограмів. Азіатська кухня налічує в собі ще багато видів суші та роллів, які відрізняються між собою, мають приємний смак та аромат.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.